Avdancık Mahallesi

Avdancık Mahallesi

Mahallemizin yerleşim alanı küçük tepeler arasında kalmış, güzel bir yerleşim alanında bulunmaktadır.

Mahallemizin kuruluşu Eşrefoğlu Beyliğine ve daha öncelere dayanmaktadır. Rivayete göre mahallenin eski adı Abadancık Köyü olarak bilinmektedir. Mahallemiz, Iğdır köyü ve Abadancık köylerinin birleşmesinden meydana gelmiş olup şu anki ismini ise eskilerin anlattığına göre mahalleden bir grup avcı ava gider, avlanmaları esnasında yabancı avcılarla karşılaşır ve burada avlanamayacaklarını söylerler ve avdan çıkmalarını söylerler. Bu zaman içerisinde iki köyün birleşmesinden dolayı, köye yeni bir isim aranmaktadır. İçlerinden birisi avcıları avdan çıkarınca o anda aklına köyün yeni adının AVDANCIK olmasını söyler. Yanındaki arkadaşları ise bu ismi olgunlukla karşılarlar ve köye geldiklerinde bunu köyün ileri gelenlerine ve köy halkına bu ismi söylerler. Köy halkı bu ismi beğenir ve o tarihten itibaren köyün yeni adı AVDANCIK olarak günümüze kadar bu isim süre gelmiştir.

Mahallemizin tarihi değeri olan Eşrefoğlulları zamanında yapıldığı tahmin edilen Beyşehir Eşrefoğlu Camisi'nin küçük mimar örneği ile aynı olan tarihi bir camisi bulunmaktadır. Zamanla yıpranmasından dolayı iç ve dış tadilatı yapılmış bulunmakta olup ziyaretçilere açıktır.

Mahallemiz gelir kaynağı tarıma dayalı olup pancar, tahıl, sebze ve meyve üretimi ön plandadır. Bunun yanı sıra hayvancılıkta önem arz etmektedir.

 


  • Nüfusu: 224
     
  • Rakım: 1175
     
  • Muhtar: Faik Kızıl
     
  • Muhtar Tel: 0530 141 2641
     
  • Ulaşım: Mahallemiz ilçe merkezine yaklaşık 4 km uzaklıkta olup vatandaşlar genelde kendi imkanları ile şehir merkezine gelip gitmektedir. Beyşehir'e çok yakın olması nedeni ile mahallemizin özel bir servisi bulunmamaktadır. Mahallemizin yolu asfalttır.