Çadır Kampı ve Karaburun Plajı

Çadır Kampı ve Karaburun Plajı

Yeşil ile mavinin iç içe olduğu Beyşehir Sahillerinden çadır, kamping, dinlenme şansı bulunmaktadır. İlçemiz Üstünler Kasabası Karaburun mevkiinde 3 km. kumsallığı bulunan Karaburun Plajı yüzmeye, Su sporlan yapmaya, çadır ve kamping için elverişli mükemmel bir ortama sahiptir. Beyşehir Jeotermal faylar üzerinde bulunduğundan yörede bir çok kaplıca, ılıca ve şifalı su kaynakları bulunmaktadır.

Yeşildağ Kasabasında su sıcaklığı 33 derece, debisi saniyede 1.2 litre ve birleşiminde kalsiyum, magnezyum, sodyum ve karbonat gibi maddeler bulunan çamur ılıcası bulunmaktadır. Ilıcanın romatizma, siyatik, lumbago, cilt ve deri hastalıklarına iyi geldiği gözlemlenmiştir.

Yörede Hüyük ilçesine bağlı Köşk Termal tesisleri ve Çavuş kaplıcaları bulunmaktadır. Doğanbey Kasabasında bulunan Beysu Tesislerinde 1,5 Fransız sertliği, uygun mineral zenginliği ve içim tatlılığı ile Türkiye'nin en iyi kaynak suları arasında gösterilen kaynak suyu şişelenerek yurt genelinde pazarlanmaktadır. Ayrıca' Sevindik Kasabasında sıcaklığı 20 derece olan karaciğer ve safra yolları hastalıklarına etkili acı alkali bir karbonat içime elverişli su kaynağı bulunmaktadır.