Tekstil Sanayi ve Dokumacılık

Tekstil Sanayi ve Dokumacılık

Bir dünya firması olan Akkanat Holdingin 1996 yılında, istihdamı Anadolu'ya yaymak amacıyla,Beyşehir'de yaptığı Beyteks Entegre Tekstil fabrikası ilçe ekonomisine büyük canlılık kazandırmıştır. Beyteks 322.000 m2 alan üzerinde, 75.000 m2'lik bir kapalı alana sahip modern bir entegre tekstil tesisidir. Teknolojinin en son imkanları kullanılarak, ham pamuğun işlenmesi ile konfeksiyon üretimi yapan Beyteks, Beyşehir'de kurulan ilk ve en büyük sanayi tesisidir.

Beyteks ürettiği markalı ürünlerle Beyşehir'in adını dünya pazarlarına duyurmakta, üretiminin tümünü ihraç etmektedir. Ayrıca ilçemizde tamamen konfeksiyon üretimi yapan Target Modern Tekstil San. A.Ş.ne ait bir Tekstil Fabrikası daha bulunmaktadır.

Beyşehir el sanatları yönünden de zengin bir kültüre sahiptir. Uzun yıllar Selçuklular hakimiyetinde kalan Beyşehir'de Kilim ve dokumalarda Selçuklu motifleri hakimdir. Eşrefoğlu camiinden sergilenmek üzere Mevlana Müzesine götürülen 180x115 cm. ebatlarında beyaz zemin üzerine mavi madalyonların işlendiği, kenarlarının Rumilerle çevrildiği yün dokuma kilim Beyşehir'deki dokumacılığın tarihteki yerini en güzel bir şekilde ifade etmektedir. Günümüzde ise dokumacılık Doğanbey Kasabasında yöresel motiflerle dokuma tezgahlarında kilim ve battaniye üretimi yapılarak yaşatılmaktadır. Kasaba ve köylerde hanımlarımız yöresel motif ve desenlerle eldiven, çorap, atkı, bere gibi ürünleri evlerinde bolca örmektedirler.