Esence Mahallesi

Esence Mahallesi

Kasabamız 462 haneden ibaret olup, 2000 yılı Nüfus sayımına göre 2934 kişi yaşamaktadır. Kasabamız da Eşrefoğlu mahallesi ve Seyit Harun Mahallesi olmak üzere 2 mahalle bulunmakta olup,bunlara bağlı 30 adet cadde ve sokak bulunmaktadır.

Kasabamız halkı geçimini Tarım ve Hayvancılık ile sağlamaktadır. Kasabamızın toplam arazisi 3,091,437,74m2 dir. Esence kasabasının ekilebilen arazisi 1,172,795.02 m2 'dir. Kasabamız arazisinin 1/3'ünde sulu tarım yapılmakta bunlar Pancar, Tahıl, Sebze ve Meyve türleri yetiştirilmektedir. Kasabamız arazilerinde açılan sondaj kuyuları ve Beyşehir gölünden gelen Çarşamba kanalı ile su ile arazilerimiz sulanmaktadır.

Belediyemiz kasabamız halkına 2 katlı Belediye hizmet binasında 8 memur ve 9 işçi ile hizmet vermektedir.

Kasabamızda iki binadan oluşan İlköğretim Okulu mevcut olup, Çevre Köylerden taşımalı sistemde öğrenci gelmekte olup, eğitim ve öğretim gömlektedir.

Kasabamızda bir Sağlık Ocağı ve Lojmanı bulunmakta 1 Doktor, 1 Hemşire ve 1 adet hizmetli ile halkımıza hizmet vermektedir.

Kasabamızın İçme suyu Şebekesi tamamlanmış ve içme suyunu sağlayan 1 adet su deposu ve 2 adet içme suyu su pompası mevcuttur. Kasabamızın kanalizasyon şebekesi % 90 oranında tamamlanmıştır.

Kasabamız merkezinde 1 adet halka açık Park alını bulunmaktadır.

Kasabamız gençlerinin Spor yapabileceği 300 kişi kapasiteli kapalı oturma grubu ve soyunma odası bulunan 1 adet spor sahamız mevcuttur. Kasabamızda 3 parçadan oluşun mezarlığımız bulunmakta, mezarlıkların etrafı çit ile çevrilmiş içerisi ağaçlandırılmış ve çevre düzenlemesi tamamlanmıştır.

Belediyemizin öncülüğünde ve kasabamız halkına örnek olması amacı ile Belediyemiz ve Jandarma işbirliği ile çeşitli meyve fidanları bulunan 60.000 m2 meyve bahçesi kurulmuştur.

Kasabamız kır mevkilerini ağaçlandırmak amacı ile Orman alanı oluşturmak üzere, kasabamız kır mevkiine yaklaşık 40,000 adet çeşitli türde orman fidanı dikilmiş buraların her türlü bakım ve sulaması Belediyemiz tarafından yapılmaktadır.

Kasabamız yolları asfalt olup, 2006 yılında kasabamız merkezinde 3500 mt parke taşı döşemesi yapılmıştır.

Kasabamızda 1 adet düğün salonu, Belediye araç garajı ile birlikte malzeme depoları mevcuttur.


  • Nüfusu: 1355
     
  • Rakım: -
     
  • Muhtar: Muharrem Boru
     
  • Muhtar Tel: 0538 517 3375
     
  • Ulaşım: Kasabamız Beyşehir ilçe merkezine 17 km mesafede olup, Konya İl merkezine yeni Antalya- Konya yolundan 65 km, Beyşehir üzerinden il merkezine 110 km mesafededir. Kasabamızdan İlçe merkezine günde 2 Isuzu Otobüs ile Belediyemiz tarafından yolcu taşıması yapılmakta olup, günlük Beyşehir - Esence arasında 4 sefer yolcu taşımacılığı yapılmaktadır.