Sadıkhacı Mahallesi

Sadıkhacı Mahallesi

Sadıkhacı Mahallesi 02.11.1991 gün ve 91-38750 sayılı ortak kararname ile kurulmuş, Belediye organları 07.06.1992 tarihinde yapılan belediye seçimleri sonrası teşekkül etmiş olup belediye başkanlığı genel iş ve yürütümü bu tarihten itibaren başlamıştır.

1480 yıllarından bu tarafa ise Fatih döneminden itibaren mahallemizin tarihi ile ilgili bazı bilgiler mevcuttur. Mahallemizin kurucusu bir Türkmen beyi olan SADIK BEY'dir. Bu Sadık Bey üç kardeş olup diğerleri ise Mumun ve İsmail Beylermiş.. Sadık Bey mevcut olan mahallemize yerleşmiş olup, İsmail ise mahallemizde bulunan İsmailler mevkisi dediğimiz araziye yerleşir, Mumun ise Mumunlar dediğimiz araziye yerleşir. Sadık Bey Hacca gider ve Hacı Sadık olarak anılmış olup, Böylece Kasabamızın adı da SADIKHACI olmuştur.

Sadıkhacı mahallemiz ismini bu ecdadımızdan almış olup, o zamanlarda mahalledemiz tarım re hayvancılıkla uğraşıyorlarmış. 1480 yıllarında bu gün bu bölgede yer alan komşu mahalleler o zamanlar yok imiş, o günkü mevcuda göre 180 kişi olup bunların 98 kişi erkek 82 kişi ise kadınmış.

Mahallemiz Eflatun pınarı anıtı ile tanınmakta olup, Eflatun pınarı Hititler döneminde kurulmuş kutsal Hitit anıtıdır. Mahallemizde bulunan anıt ilçemize 20 km'dir. Kabartmanın oyulduğu kesme taşlar üst üste ve yan yana konularak eni 4 metre yüksekliği 7,5 metre olan dik ve düzgün bir duvar yüzünü andıran bir anıt yüzeyi oluşmuştur. Anıt göğe taşıyan ve yerle gök arasında ilişki kuran tanrıların canlandırmaktadır. Tanrı tesup ve tanrıça Sibel in kabartmaları ortadaki iki dikey taş üzerindedir. Anıtın önünde ise şelale tertibinde sular akmaktadır.


  • Nüfusu: 1604
     
  • Rakım: 1101
     
  • Muhtar: Mustafa Topbaş
     
  • Muhtar Tel: 0544 499 7243
     
  • Ulaşım: Mahallemiz Beyşehir'e 21 Km'dir. Mahalleden ulaşım Belediye otobüsleri her gün Beyşehir'e günü birlik gider gelir, Konya merkeze her gün kasabadan minibüs gider gelir, ulaşımı mahallemiz otobüsleri yapmaktadır.