Beyşehir’de Festival Günleri 27 Temmuz’da Başlayacak

Beyşehir’de Festival Günleri 27 Temmuz’da Başlayacak

Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Beyşehir Göl Festivali'nin 27 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde düzenleneceği bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehir’in 10 gün sürecek festival kapsamında birçok ünlü sanatçıyı ağırlayacağını, değişik birçok etkinliğe imza atılacağını belirtti.

Özaltun, dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları’nın da festival etkinlikleri çerçevesinde Beyşehir ilçesinin semalarında gösteri uçuşu yapacağını kaydetti.

Festival programının ve Beyşehir’de sahne alacak ses sanatçılarının isminin de belli olduğunu ifade eden Özaltun, şöyle devam etti:

"Beyşehir Gölü kıyısındaki festival alanında bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan 10 gün süreli etkinliğimiz 27 Temmuz günü kortej yürüyüşüyle başlayacak, ilk gün festival alanında sanatçı Uğur Işılak sahne alacak. Festivalde 10 gün içerisinde sanatçılar Hüseyin Kağıt, Hasan Karadaş, Grup İMERA, Mümin Sarıkaya ve Ahmet Sarıkaya, Berkay Mustafa gibi isim ve topluluklar sahnede performansıyla Beyşehirliler’in karşısında olacak. Festivalde, sanat sokağı açılışı, off-road gösterileri, Huğlu’da tek kurşun atış müsabakaları, halk bisiklet turu, fotoğraf yarışması, mehteran gösterileri, Türk Yıldızları gösterisi, tekvando gösterileri, Akçabelen Fasülye Şenliği, Doğukan Alsay Show, kültür gezisi gibi çeşitli etkinlik, şenlik ve yarışmalar da yer alacak."