Doğanbey Mahallesi

Doğanbey Mahallesi

Doğanbey Osmanlı döneminde göçükebir nahiyesi olarak bilinen nahiye merkezidir daha sonra 1800 yıllarda Doğanbey adını almıştır, 1910 yılında Belediye teşkilatı kurulmuştur. 1926 yılında yeni yapılanmayla bucak merkezi olmuştur. Doğanbey kuzeyde Damlapınar ve Karabayat, batısında Üçpınar, güney batısında Gündoğdu ve Gönen, güneyinde ise yine Gönen ve Başgöze köyleri ile sınırlanmaktadır. Doğanbey in doğu sınırı ise Konya merkez ilçelerinde Merama bağlı olan yatağan, Hasan şeyh köylerinden oluşmaktadır. 

Beldemiz ekonomisinde Bey-su Doğal kaynak suyu şişeleme tesisi 75 kişi istihdam etmektedir, un fabrikası belediyemizin mezbahaneler 40 kişi istihdam etmektedir, kocaman izobimis yapı malzemeleri tesisleri zambakçı inşaat yapı malzeme tesisleri mevcuttur.
 
Bunun dışında büyük baş hayvancılık kapsamında süt inekçiliği ve besi hayvancılığı hızla gelişmektedir. Bu kapsamda 100 yakın besihane mevcuttur yapım ve yatırım devam etmektedir ayrıca Doğanbey Doğanbeylilerin gelip yaz tatillerinde gelip geçirdikleri bir beldedir bu özelliği gelişerek devam etmektedir.


  • Nüfusu: 1611
     
  • Rakım: 1210
     
  • Muhtar: Ahmet Akalın
     
  • Muhtar Tel: 0532 342 1621
     
  • Ulaşım: Konya-Beyşehir karayolunun 80 km sine 6 km mesafededir. İlçeye 25 km Konya'ya 80 km uzaklıktadır.