Beyşehir'de Yamaç Paraşütü

Beyşehir'de Yamaç Paraşütü

Beyşehir'de Yamaç Paraşütü Pisti 2009 yılının yaz aylarında Belediyemiz tarafından yaptırılmıştır. 

Profesyonel ve Amatör paraşütçülerin uygun olan herhangi bir zamanda ücretsiz olarak kullanabilecekleri bu alan Beyşehir'e ve Beyşehir gölüne tepeden hakim noktadadır.

Şehir merkezine 6 km mesafede Yakamanastır mevkisinde olan bu sahadan kros kantri adı verilen uzun mesafeli uçuşlarda yapılabilmektedir. Bölgenin şehre yakın olması olası kazalara karşı yapılabilecek ani müdahaleler için büyük bir avantajdır.

Beyşehir’in eşsiz doğa ve doyumsuz güzellikteki Beyşehir Gölü’nün manzarası eşliğinde uçuş gerçekleştirilebilir. İniş noktalarının herhangi bir engel taşımaması nedeniyle son derece güvenlidir.

Yeri, Profesyonel ekip tarafından tespit edilen bu bölgeyi herhangi bir günde sadece Belediyemizin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bilgi vererek kullanabilirsiniz.

Take-Off Teknik Bilgiler
Yükseklik : 1.620 Mt ( A.S.L )
İniş noktası : 1.120 Mt ( Şehir merkezi )
Genişilik : 0.80 Radius
Kalkış Yönü : 270 derece

Motorlu Paraşütçülük
Beyşehir'de paraşütle alakalı yapılabilecek bir diğer paraşüt aktivitesi ise motorlu paraşütçülüktür.
Soğla dediğimiz mevkiinin yeri ve zemini bunun için uygundur. Profesyonel paraşütçüler tarafından bizatihi uçuşlar yapılan bu sahayı da yine uygun bir zamanda Belediyemizin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bilgi vererek kullanabilirsiniz.

Teçhizatlarınızı Unutmayın!
Belediyemiz her spor dalını ve her sporcunun kültür faaliyetini desteklemekte ve sahalarını hiç bir bedel talep etmeden meraklılarına açmaktadır. Bu tür hizmet yerlerinden faydalanacak her sporcu gerekli donanımını yanında bulundurmak zorundadır.